In de Wandeling Estaminet

Beschrijving

Nr. 33. Z.g. .In de wandeling. Estaminet" cf. opschrift van beschilderde puilijst. Alleenstaande landelijke herberg, thans buitenverblijf. geschaduwd door boom aan achterzijde. Bakstenen stoep. Een l.opkamertrav. + drie trav. van één bouwl. onder gebogen, doorlopend zadeldak (n // straat, Vlaamse pannen) met kort overstekende dakrand, uit XIX a (?); muurankers 1811 (?) in r.zijpuntgevel. Witgeka

Houtemstraat 33 (Veurne)
Alleenstaande landelijke herberg, thans buitenverblijf, geschaduwd door boom aan achterzijde. Bakstenen stoep. Een opkamertravee links + drie traveeën van één bouwlaag onder gebogen, doorlopend zadeldak (nok parallel aan de straat, Vlaamse pannen) met kort overstekende dakrand, uit het eerste kwart van de 19de eeuw (?); muurankers 1811 (?) in rechter zijpuntgevel.