Kelder van de 19de-eeuwse brouwerij Le Damier

Beschrijving

Hoogstraat z.nr./ bij nrs. 2-4-6. Kelder van de voormalige 19de-eeuwse brouwerij "Le Damier" of "Het Damberd", later gekend als "brouwerij Goethals". Historiek. In 1825 krijgt Joannes Baptiste Iserbyt toelating om bij herberg "Den Beer", gelegen aan de Markt, een nieuwe brouwerij langs de Hoogstraat op te richten. Deze

Hoogstraat (Meulebeke)
Kelder van de voormalige 19de-eeuwse brouwerij "Le Damier" of "Het Damberd", later gekend als "brouwerij Goethals". Gerestaureerde en licht uitgediepte ruime, ineenlopende kelders, overwelfd door middel van (thans geschilderde) bakstenen kruisgewelven op natuurstenen zuilen met vlakke afdekplaat; haaks aansluitend, enkele ruimtes onder tongewelf; nieuwe natuurstenen tegelvloer.