Monument Karel de Goede

Beschrijving

Gelegen in een plantsoen palend aan de Steenbrugsestraat, wellicht opgericht tijdens het interbellum door de familie van Caloen, kasteelheren van het kasteel van Loppem (zie Steenbrugsestraat nr. 26A, 26B en 28).

Kapellestraat (Zedelgem)
Monument gewijd aan Karel de Goede, opgericht in 1956 in opdracht van baron Karl van Caloen. Dit monument werd ontworpen door Octave Rotsaert. Monument in witte natuursteen bestaande uit een hoger middendeel met nis onder halfrond fronton steunend op gecanneleerde pilasters. Bas-reliëf met afbeelding van een biddende Karel de Goede. Sokkel met opschrift "DE LIEFDE / IS STERKER / DAN DE DOOD". Geflankeerd door lage, gebogen muren met opschrift "KAREL / DE GOEDE" en wapenschilden onder andere van de familie van Caloen, de provincie West-Vlaanderen en de gemeente Loppem. Het monument wordt achteraan afgezoomd door een taxushaag en overschaduwd door een linde.