Gekoppelde burgerhuizen in regionalistische stijl

Beschrijving

Deken Darraslaan nrs. 11-13. Vrijstaande tweewoonst in regionalistische stijl met art-deco-inslag, gebouwd in 1934 in opdracht van Jozef Maes, leerhandelaar uit de Kortrijkstraat; naderhand bewoond door de zusters Marie-Antoinette en Germaine Maes. Het ontwerp is van ingenieur Broeder Louis Van Mechelen (Gent), uitgevoerd door aannemer Aloïs Van Ryckegem. Voor de bouw dient de vijver in de

Gekoppelde burgerhuizen

Deken Darraslaan 11-13 (Tielt)
Vrijstaande tweewoonst in regionalistische stijl, gebouwd in 1934. Het ontwerp is van ingenieur Broeder Louis Van Mechelen (Gent), uitgevoerd door aannemer Aloïs Van Ryckegem. Tweegezinswoning in spiegelbeeldschema van twee maal drie traveeën en twee bouwlagen onder schilddak met omlopende overkragende kroonlijst. Centrale houten dakkapel onder dito bedaking. Vrij massieve baksteenbouw op natuurstenen plint. Levendige volumewerking door uitgebouwde inkompartijen overluifeld door schilddak. In de tuin staan aantal parkbomen.