Herberg De Clocke

Vastgesteld bouwkundig erfgoed van tot

De rechtsgeldigheid van dit aanduidingsobject is niet meer actueel.

Beschrijving

Pladijsstraat nr. 100. Voormalige herberg z.g. "De Clocke", de oudste vermelding gaat terug tot 1779. Vermoedelijk rond 1890 sterk verbouwd of deels afgebroken en heropgebouwd cf. sporen van vlechtingen in zijpuntgevel. Volume weergegeven op het primitief kadasterplan (ca. 1835) en de Atlas der Buurtwegen (1849). Nu woonhuis, verankerde baksteenbouw onder pannen zadeldak

Herberg De Clocke

Pladijsstraat 100 (Deerlijk)
Voormalige herberg "De Clocke", de oudste vermelding gaat terug tot 1779. Vermoedelijk rond 1890 sterk verbouwd of deels afgebroken en heropgebouwd zie sporen van vlechtingen in zijpuntgevel. Volume weergegeven op het primitief kadasterplan (circa 1835) en de Atlas der Buurtwegen (1849). Nu woonhuis, verankerde baksteenbouw onder pannen zadeldak doorbroken door recent toegevoegde klimmende dakkapellen.

Wordt opgevolgd door

Herberg De Clocke