Hoeve "Het Eikhof"

Beschrijving

Nr. 73. Z.g. .Het Eikhof". Oorspronkelijk omwalde hoeve met losse bestanddelen van één bouwl. onder zadeldaken rondom begrint erf; bakstenen stoepen en gekasseid voetpad. Ten N.O., boerenhuis op terp. Met wilgen afgezoomde rest van omwalling achter l.g. en ten N.W. Vroegere erfoprit ten N. vlg. plaats van wagenhuis, thans ten O. Ten N.O., boerenhuis bestaande uit oude kern in stijl- en regelwerk

Hoeve Het Eikhof

Izenbergestraat 73 (Alveringem)
Oorspronkelijk omwalde hoeve met losse bestanddelen van één bouwlaag onder zadeldaken rondom begrint erf; bakstenen stoepen en gekasseid voetpad. Met wilgen afgezoomde rest van omwalling achter laatst genoemde en ten noordwesten. Vroegere erfoprit ten noorden volgens plaats van wagenhuis, thans ten oosten. Ten noordoosten, boerenhuis bestaande uit oude kern in stijl- en regelwerk uit het vierde kwart van de 17de eeuw - eerste helft van de 18de eeuw (?), versteend circa 1930. Ten noordwesten, stalvleugel.