Beschermd stads- of dorpsgezicht, intrinsiek

Burgerhuis Heusden: tuin met bijgebouwen

Beschermd stads- of dorpsgezicht, intrinsiek van 04-11-2002 tot heden

Woning Heusden en omgeving

Beschrijving

De tuin met bijgebouwen van het neoclassicistisch burgerhuis Heusden te Hasselt, is beschermd als stadsgezicht.

Waarden

De omgeving van het Huis Heusden is beschermd als stadsgezicht omwille van het algemeen belang gevormd door de:

in casu architectuurhistorische waarde:
Tuin en bijgebouwen vormen een onderdeel van een comfortabele 19de-eeuwse burgerresidentie. Gezien de potentiƫle voorgeschiedenis van het huidige breedhuis en naburige panden is het bovendien niet ondenkbaar dat er linken kunnen worden gelegd met historische panden in de evenwijdige Kapelstraat.

Is de bescherming van

Burgerhuis Heusden

Aldestraat 44 (Hasselt)
Sober neoclassicistisch getint breedhuis van vijf traveeƫn en twee bouwlagen onder zadeldak met twee dakkapellen, uit de eerste helft van de 19de eeuw.