Heilige Antoniuskapel

Beschrijving

Meulebekestraat z.nr. H. Antoniuskapel, links van nr. 11. De huidige kapel is gebouwd ca. 1995 ter vervanging van een ouder. Volgens kadastergegevens opgericht ca. 1907 maar vermoedelijk bevond zich hierachter een nog oudere kapel. Staat aangeduid op de herziene kaart van 1910 van het Militair Cartografisch Instituut. Pijlerkapel in geelbruine baksteen onder zadeldak (zwarte

Meulebekestraat (Dentergem)
De huidige kapel is gebouwd circa 1995 ter vervanging van een ouder. Volgens kadastergegevens opgericht circa 1907 maar vermoedelijk bevond zich hierachter een nog oudere kapel. Staat aangeduid op de herziene kaart van 1910 van het Militair Cartografisch Instituut. Pijlerkapel in geelbruine baksteen onder zadeldak (zwarte pannen). Rechthoekige, beglaasde nis met beeld van Sint-Antonius van Padua.