Hoevesite met losse bestanddelen

Beschrijving

Groenestraat nr. 16. Hoevesite met enkele losse bestanddelen in een boomgaard gelegen als dusdanig reeds aangeduid op de Ferrariskaart (1770-1778). Als hoeve met U-vormige opstelling aangeduid op het primitief kadasterplan (ca. 1829) en op de Atlas der Buurtwegen (ca. 1844) (cf. illustratie), boomgaard en tuin. Op dat moment is de hoeve nog aan de straat gelegen, wat zal veranderen met de wi

Groenestraat 16 (Kortemark)
Hoevesite met enkele losse bestanddelen in een boomgaard gelegen als dusdanig reeds aangeduid op de Ferrariskaart (1770-1778). Als hoeve met U-vormige opstelling aangeduid op het primitief kadasterplan (circa 1829) en op de Atlas der Buurtwegen (circa 1844) (zie illustratie), boomgaard en tuin. Op dat moment is de hoeve nog aan de straat gelegen, wat zal veranderen met de wijziging van het tracé van de Groenestraat in het begin van de 20ste eeuw. Circa 1930 wordt een landgebouw afgebroken. Circa 1966 wordt het huis aan de oostzijde uitgebreid. Op vandaag L-vormige opstelling rondom een begraasd erf.