Onze-Lieve-Vrouw en Sint-Stephanuskerk

Beschrijving

Parochiekerk van Dentergem naar ontwerp van de Kortrijkse stadsarchitect Pierre-Nicolas Croquison, beschermd als monument bij M.B. van 27/01/2000. Georiënteerde neogotische parochiekerk uit 1854-1856, met oudere westtoren, daterend uit 1613. Gelegen in de dorpskern van Dentergem.

Parochiekerk Onze-Lieve-Vrouw en Sint-Stephanus

Kerkstraat zonder nummer (Dentergem)

Orgel kerk Onze-Lieve-Vrouw & Sint-Stefanus

Dentergem (Dentergem)
In 1755 werd door de parochie Dentergem voor het eerst een orgel aangekocht (een tweedehands-instrument uit Ardooie); verdere gegevens hierover ontbreken. In 1913 werd een totaal nieuw orgel gebouwd door Gebroeders Vereecken, orgelbouwers in Gijzegem.