Klooster, kapel en meisjesschool

Beschrijving

Jules van Ooststraat nr. 43/ Molenweg. Klooster, kapel en voormalige meisjesschool van de Zusters van het Geloof. Historiek. Vóór 1822 worden twee gebouwen opgericht op de hoek van de "Straet van Caneghem naer Aerzeele" en de "Molen Weg", in 1835 eigendom van Leo Van Oost, ontvanger te Aarsele. Reeds in 1836 wordt volgens kadaster een stuk van het gebouw

Jules Van Ooststraat 43 (Tielt)
Klooster, kapel en voormalige meisjesschool van de Zusters van het Geloof. Breedhuis van acht traveeën en twee bouwlagen onder vernieuwd zadeldak. Gepleisterde lijstgevel met voegwerkimitatie, nieuwe natuurstenen plint. Haaks op het kloostervolume aangebouwd aan noordzijde, een bakstenen kapel. Grijze natuurstenen gedenkplaat voor zouaaf missionaris Jules Van Ooste aan de zijde van de Molenweg.