19de-eeuwse Mariakapel

Beschrijving

Steenstraat z.nr. (tegenover nr. 74). 19de-eeuwse Mariakapel, zogenaamde "Veldkapel" of "Verduyns kapel" cf. ligging aan het begin van de dreef naar de hoeve van de familie Verduyn. Opgericht ter ere van Onze-Lieve-Vrouw Onbevlekt Ontvangen. De kapel werd in 1987 gerestaureerd. Gelegen in een grasperk en geflankeerd door bloemperkjes. Kapel op rechthoekig

Mariakapel

Steenstraat (Kortemark)
Kapel op rechthoekige plattegrond met driezijdige sluiting. Rode baksteenbouw met gebruik van gele baksteen voor onder meer de deur- en vensteromlijstingen, de plint en de horizontale lijst onder de dakrand. Zadeldak (grijze natuurleien) met ijzeren kruisbekroning. Tuitgevel met natuurstenen aanzetstukken. Spitsboogportaal, spitsboogvenster met glasraam in zijgevel.