Dubbelhuis met aanpalende vlasschuur van 1904

Beschrijving

Kuurnsesteenweg nr. 65. Dubbelhuis met aanpalende vlasschuur van 1904. Rode verankerde baksteenbouw. Vlasschuur onder drie parallelle zadeldaken. Heden steekboogpoort i.p.v. rechthoekige schuifpoort. Volgens plan rechts doorgang en links ter hoogte van deur en venster vlaskelder. Heden nieuwe doorgang rechts van eigenlijke vlasschuur. STADSARCHIEF KORTRIJK 128, nr. 5886 (of 3378).

Vlashandelaarswoning met vlasschuur van 1904

Kuurnsesteenweg 65 (Kortrijk)
Dubbelhuis met aanpalende vlasschuur van 1904. Rode verankerde baksteenbouw. Vlasschuur onder drie parallelle zadeldaken. Heden steekboogpoort in plaats van rechthoekige schuifpoort. Volgens plan rechts doorgang en links ter hoogte van deur en venster vlaskelder. Heden nieuwe doorgang rechts van eigenlijke vlasschuur.