Langgestrekte hoeve

Beschrijving

Legeweg nr. 27. 19de-eeuwse hoeve van het langgeveltype, gelegen op een onverhard erf met grote boomgaard voor het huis. De begin-19de-eeuwse langgestrekte hoeve wordt in 1886 gedeeltelijk gereconstrueerd, waarbij het woonhuisgedeelte en het zuidoostelijk gelegen bakhuis worden bewaard. In 1931 wordt het bakhuis afgebroken, wordt het stalgedeelte vervangen door een langer volume en komt e

Langgestrekte hoeve

Legeweg 27 (Jabbeke)
19de-eeuwse hoeve van het langgeveltype, gelegen op een onverhard erf met grote boomgaard voor het huis. Hoeve van het langgeveltype, samengesteld uit een begin-19de-eeuws boerenhuis van drie traveeën in donkere baksteenbouw, een links aansluitende witgekalkte paardenstal van twee traveeën van 1886 en een stalvolume van zes traveeën dat in 1931 in oranje baksteen werd aangebouwd.