Deel van scholencomplex, Stadsjongensschool

Beschrijving

Ieperstraat nr. 35. Voormalige "Stadsjongensschool nr. 4" van 1898, ook z.g. "Leopoldschool". Vormt één scholencomplex met het achterliggend muziekconservatorium uitgevend in de Romestraat nr. 36. Het complex ontstaat in één bouwcampagne tussen 1897-1899 naar plannen van de lokale bouwtechnische diensten o.l.v. stadsarchitect A. Verraert (Oostende). Het

Stadsjongensschool nr. 4

Ieperstraat 35 (Oostende)
Voormalige "Stadsjongensschool nr. 4" van 1898, ook zogenaamd "Leopoldschool". Vormt één scholencomplex met het achterliggend muziekconservatorium uitgevend in de Romestraat nr. 36. Het complex ontstaat in één bouwcampagne tussen 1897-1899 naar plannen van de lokale bouwtechnische diensten onder leiding van stadsarchitect Auguste Verraert (Oostende). Het conservatorium wordt nog steeds aldus gebruikt, de Leopoldschool wordt nu gebruikt door Freinetschool "De Zonnebloem".