Kasteelhoeve

Beschrijving

Vierkeerstraat nr. 185. Naar verluidt voormalige kasteelhoeve, thans aangeduid als "Banhoutboshof" op de 1:10.000 kaart. Historische site, reeds aangeduid op de Ferrariskaart (1770-1778), woonhuis en schuur met aangrenzend wagenhuis zijn reeds herkenbaar. Huidige configuratie weergegeven op de Atlas der Buurtwegen (ca. 1846), een klein volume voorgesteld ten zuiden is than

Banhoutboshof

Vierkeerstraat 185 (Zwevegem)
Banhoutboshof, historische site, al aangeduid sinds 1770-1778. Hoeve bestaande uit losstaande bakstenen bestanddelen onder pannen zadeldaken gegroepeerd rond een verhard erf (kiezel) met erfoprit gemarkeerd door ijzeren hek. Woonhuis met omlijstingen in Doornikse steen, stal met slieten en troggewelven met houten draagbalken. Wagenhuis met aangrenzende schuur met twee steunberen. Poel, achter het woonhuis gelegen.