Vrije jongensschool Ville de Bruxelles

Beschrijving

Zwitserlandstraat nr. 1/ Nieuwpoortsesteenweg. Voormalige vrije jongensschool "Ville de Bruxelles", gebouwd in 1924 naar ontwerp van A. Fobert. Hoekpand van zes traveeën + vier traveeën en twee en een halve bouwlaag onder pannen mansardedak met dakvensters. Rode baksteenbouw met natuurstenen speklagen op arduinen plint. Lijstgevel met eenvoudig hoofdgestel, bestaande uit

Zwitserlandstraat 1 (Oostende)
Zwitserlandstraat nr. 1/ Nieuwpoortsesteenweg. Voormalige vrije jongensschool "<italic>Ville de Bruxelles</italic>", gebouwd in 1924 naar ontwerp van A. Fobert. Hoekpand van zes traveeën + vier traveeën en twee en een halve bouwlaag onder pannen mansardedak met dakvensters. Rode baksteenbouw met natuurstenen speklagen op arduinen plint. Lijstgevel met eenvoudig hoofdgestel, bestaande uit