Hoeve van het langgeveltype

Beschrijving

Weststraat nr. 47. Hoeve van het langgeveltype, teruggaand op een begin-19de-eeuwse uitbating die in 1928 en 1959 wordt verlengd. Tijdens de 20ste eeuw behoort de hoeve tot het nabijgelegen kasteeldomein (cf. Flamincka Park). Witgekalkte bakstenen volumes met gepekte plint onder pannen zadeldaken (nok // straat, Vlaamse pannen). Onverhard erf aan de straat, deels omgracht, met gekasseide o

Langgestrekte hoeve

Weststraat 47 (Jabbeke)
Hoeve van het langgeveltype, teruggaand op een begin-19de-eeuwse uitbating die in 1928 en 1959 wordt verlengd. Tijdens de 20ste eeuw behoort de hoeve tot het nabijgelegen kasteeldomein. Boerenhuis met opkamer in de noordoosthoek en aansluitend stalgedeelte van drie traveeën en recentere schuur in gele baksteen. Ten noordwesten een bijenkorfvormig hondenhok.