Gedenkteken

Beschrijving

Prins Filiplaan z.nr./ Sparrendreef. Gedenkteken opgetrokken ter ere van Maurice Lippens (1875-1956), samen met zijn neef Raymond Lippens stichter van de "Compagnie Immobilière du Zoute" (1908). Was advocaat en grootgrondbezitter te Moerbeke en Knokke, burgemeester van Moerbeke, provincieraadslid en gouverneur van Oost-Vlaanderen; later gouverneur-generaal van Belgisch Kongo en senator, voorzitt

Gedenkteken Maurice Lippens

Prins Filiplaan (Knokke-Heist)
Gedenkteken opgetrokken ter ere van Maurice Lippens, naar ontwerp van beeldhouwer Octave Rotsaert uit 1959. Uitgevoerd in arduin, als liggende balk op een trappenpodium met centrale pijler waarop metalen bas-reliëf met portretbuste en opschrift "Maurice Lippens" - "1875-1956"; aan weerszijden en in het midden telkens een wapenschild.