Beschrijving

Nr. 16. Nog deels omwalde (rest van een met knotwilgen omzoomde wal ten N. en W. van huis) hoeve met losse bestanddelen, midden poldervlakte. Boerenhuis met voorliggend bakhuis en siertuintje op terp; nutsgebouwen gegroepeerd rondom verhard neerhof met vaalt. Ten N.W. van erf, boerenhuis van twee l.trav. lager woongedeelte + drie trav. + twee trav. r.opkamer en één bouwl. onder gebogen zadeldak

Oerenstraat 16 (Alveringem)
Nog deels omwalde (rest van een met knotwilgen omzoomde wal ten noorden en ten westen van huis) hoeve met losse bestanddelen, midden poldervlakte. Boerenhuis met voorliggend bakhuis en siertuintje op terp; nutsgebouwen gegroepeerd rondom verhard neerhof met vaalt. Ten noordwesten van erf, boerenhuis van links twee traveeën van lager woongedeelte + drie traveeën + twee traveeën van rechts gelegen opkamer en één bouwlaag onder gebogen zadeldak uit de 18de eeuw. Oostelijke begrenzing van neerhof gevormd door stalgebouw. Ten zuiden, versteend bakhuis.