Beschermd stads- of dorpsgezicht, intrinsiek

Vakwerkhoeve met losse bestanddelen: omgeving

Beschermd stads- of dorpsgezicht, intrinsiek van tot heden

Vakwerkhoeve met losse bestanddelen en omgeving

Waarden

De agrarisch getinte omgeving van de vakwerkhoeve is beschermd als dorpsgezicht omwille van het algemeen belang gevormd door de:

historische waarde, sociaal-culturele waarde, volkskundige waarde

De hoeve behield te midden van verkavelingsgebied een zeker agrarisch getint hinterland, waarvan de kavelstructuur historisch stabiel is, dat bijdraagt tot de esthetische appreciatie van het complex en de oorspronkelijke functionaliteit en het vroegere isolement ervan helpt suggereren.

Vakwerkhoeve met losse bestanddelen

Hogebergstraat 22 (Hasselt)
Gaaf bewaarde hoeve met losse bestanddelen, uit de 19de eeuw; de moestuin ten noordoosten, en de zuidzijde van het erf zijn met een haag afgezet.