Beschrijving

Axpoelmolenstraat nr. 13. Hoeve bestaande uit losstaande hoevegebouwen, in kern minimaal opklimmend tot de tweede helft van de 18de eeuw, cf. bebouwing van drie volumes aangeduid op Ferrariskaart (1770-1778). Ca. 1830 worden het woonhuis en de schuur op hun huidige plaats weergegeven, aan straatzijde een poel of restant van een walgracht bewaard, met een bakhuis aan noordzijde daarvan. Vol

Axpoelmolenstraat 13 (Tielt)
Hoeve bestaande uit losstaande hoevegebouwen, in kern minimaal opklimmend tot de tweede helft van de 18de eeuw. Hoeve afgesloten van de straat door een meidoornhaag. Hoog eenlaags boerenhuis van zes traveeën in verankerde baksteenbouw, witgekalkt en met gepekte plint. Stal onder lagere nok aangebouwd aan westzijde van het boerenhuis. Grote schuur aan westzijde van het erf, met stalgedeelte en wagenhuis.