Herenhuis van 1840

Beschrijving

Nr. 9. Neoclassicistisch getint herenhuis van 1840 van acht trav. en twee en een halve bouwl. onder schilddak (Vlaamse pannen). Bepleisterde en beschilderde lijstgevel, oorspronkelijk voorzien van een hoekrisaliet l. met rondbogige koetspoort (Fig. XII), in 1924 - na aankoop door de zusters franciscanessen - vervangen door een venster cf. bouw van een kapel binnenin n.o.v. architect A. Dug

Herenhuis van 1840

Garenmarkt 9 (Brugge)
Neoclassicistisch getint herenhuis van 1840 van acht traveeën en twee en een halve bouwlaag onder schilddak (Vlaamse pannen). Bepleisterde en beschilderde lijstgevel, oorspronkelijk voorzien van een hoekrisaliet links met rondbogige koetspoort, in 1924 - na aankoop door de zusters franciscanessen - vervangen door een venster, zie bouw van een kapel binnenin naar ontwerp van architect A. Dugardyn (Brugge).