Beschermd stads- of dorpsgezicht, intrinsiek

Semi-gesloten vakwerkhoeve: omgeving

Beschermd stads- of dorpsgezicht, intrinsiek van tot heden

Gesloten vakwerkhoeve, bijgebouwen en omgeving

Waarden

De onmiddellijke omgeving van de gesloten vakwerkhoeve is beschermd als dorpsgezicht omwille van het algemeen belang gevormd door de:

sociaal-culturele waarde

De weilanden rondom en ook de glooiing naar de beek toe zijn beeldbepalende elementen voor de hoeve. Ze vormen een belangrijke ondersteuning van de erfgoedwaarden van de hoeve en dragen positief bij tot de esthetische appreciatie van de constructie.

Semi-gesloten vakwerkhoeve

Kattendansstraat 114 (Hasselt)
Semi-gesloten hoeve uit de 19de eeuw, belangrijk element in het landschap. Gebouwen in stijl- en regelwerk met lemen vullingen, gegroepeerd rondom het rechthoekig erf.