Sint-Salvatorskathedraal

Straat Sint-Salvatorskerkhof
Locatie Sint-Salvatorskerkhof zonder nummer (Brugge)

Sint-Salvatorskerkhof zonder nummer, Brugge (West-Vlaanderen)

Georiënteerde, gotische kerk gelegen aan de zuidzijde van de Steenstraat. Ten noorden, voormalig kerkhof afgeschaft in 1784; als tuin aangelegd in de eerste helft van de 19de eeuw, hernieuwd met ijzeren afsluiting in 1878-1879, sedert 1970 vervangen door stenen muur; ten oosten en ten westen omringd door het Sint-Salvatorskerkhof, en ten zuiden geflankeerd door de kapittelgebouwen en het museum.

Muurschilderingen Sint-Salvatorskathedraal

Sint-Jacobskapel zuidwestelijke hoek: in 1993-1994 gebeurde hier een onderzoek naar de afwerkingslagen, gevolgd door gedeeltelijk blootleggen en restauratie.

Beschrijving

St.-Salvatorskathedraal Georiënteerde, gotische kerk gelegen aan de Z.-zijde van de Steenstraat. Ten N., voormalig kerkhof afgeschaft in 1784; als tuin aangelegd in XIX A, hernieuwd met ijzeren afsluiting in 1878-1879, sedert 1970 vervangen door stenen muur; ten O. en W. omringd door het Sint-Salvatorskerkhof, en ten Z. geflankeerd door de kapittelgebouwen en het museum. Ca. 850: vermoedelijke s