Centrum voor Kunstmatige Inseminatie

Beschrijving

Opgetrokken in 1962 in een modernistische stijl naar een ontwerp van architect Arthur Degeyter, met medewerking van architect Hendrik Scherpereel, beschermd als monument bij M.B. van 23/07/2007.

Torhoutsesteenweg 48 (Zedelgem)
Centrum voor Kunstmatige Inseminatie, opgetrokken in 1962 in een modernistische stijl naar een ontwerp van architect Arthur Degeyter, met medewerking van architect Hendrik Scherpereel. De architectuur houdt rekening met het karakter van openbaar nut en het landelijke aspect waarbij het geheel in harmonie staat met de omgeving, terrein en oriëntatie. De plattegrond omvat twee parallelle vleugels, oorspronkelijk de zuidvleugel met onder meer lokalen voor administratie en de conciërgewoning, en de langgerekte noordvleugel met de stallen. Tuinaanleg met vijvers tegen het gebouw.