Beschermd stads- of dorpsgezicht, intrinsiek

Pastorie Sint-Christoffelparochie, kerkhof en restanten kerk Sint-Christoffel

Beschermd stads- of dorpsgezicht, intrinsiek van tot heden

Sint-Christoffelkerk: koor, deel kerkhofmuur, grafkruisen en omgeving

Beschrijving

De omgeving van het koor van de voormalige parochiekerk Sint-Christoffel is beschermd als dorpsgezicht. De bescherming omvat de pastorie met omliggende tuinen en het perceel rondom het koor, met restanten van het kerkhof, de kerkhofmuur en ondergrondse restanten van de 16de-eeuwse kerk.

Waarden

De onmiddellijke omgeving van de Sint-Christoffelkerk is beschermd als dorpsgezicht omwille van het algemeen belang gevormd door de:

historische waarde

Het omringend perceel dat tevens de ondergrondse restanten bevat van de 16de-eeuwse kerk, het omgevend kerkhof en de 19de-eeuwse pastorie ten noorden van de kerk vormen de oude kern van de voormalige dorpskom.

Is de omvattende bescherming van

Kerk Sint-Christoffel met kerkhof

Kerkstraat (Maasmechelen)
Het laatgotisch mergelstenen koor is de enige restant van de voormalige Sint-Christoffelkerk uit de 16de eeuw.

Pastorie van de Sint-Christoffelparochie

Pelsstraat 2 (Maasmechelen)