Beschrijving

Nr. 12. Ten O. van de kerk gelegen hoeve met losse bestanddelen, zonder specifiek erf. Voorliggende moes- en siertuin. Grote, rechth. vaalt omgeven door bakstenen paden, voor de schuur. Nog grotendeels omwalde en met wilgen omkranste terp, ten W. Thans als buitenverblijf (?) ingericht boerenhuis van drie l.opkamertrav. + drie trav. lager woongedeelte en één bouwl. onder vrij scherpe zadeldaken (

Westover 12 (Alveringem)
Ten oosten van de kerk gelegen hoeve met losse bestanddelen, zonder specifiek erf. Voorliggende moes- en siertuin. boerenhuis van drie opkamertraveeën links + drie traveeën lager woongedeelte en één bouwlaag onder vrij scherpe zadeldaken (nok parallel aan de straat, Vlaamse pannen) met overstekende rand, dit boven de opkamer hoger opgetrokken en mank wegens uitbouw aan noordgevel; in kern opklimmend tot circa 1700. Ten noordoosten, deels tot stalling omgevormde dwarsschuur.