Kasteel Hontzocht

Beschrijving

Kasteel gebouwd in 1938 naar ontwerp van architect Maurice Vermeersch (Brugge) in opdracht van baron Paul de Giey-Parmentier. Naar verluidt is dit een kopie van het afgebrande kasteel Hontzocht van de familie de Giey te Lembeek bij Halle (Brabant).

Domein Hontzocht

Reigerlostraat 6 (Beernem)
Kasteel gebouwd in 1938 naar ontwerp van architect Maurice Vermeersch in opdracht van baron Paul de Giey-Parmentier te midden een eind 18de- of vroeg 19de-eeuws rabattenbos met bewaarde centrale hoofddreef, dwarse zijdreven en percelen met opgehoogde bedden en greppels. Naar verluidt is het kasteel een kopie van het afgebrande kasteel Hontzocht van de familie de Giey te Lembeek bij Halle. Kasteel gelegen in een groot domein met beperkte parkaanleg in de onmiddellijke omgeving, restanten van een siertuin ten zuidwesten.