Kapel Onze-Lieve-Vrouw van Salette

Beschrijving

Vinktstraat z.nr. Kapel O.-L.-Vrouw van Salette, gelegen bij de erfoprit van "Hof 't Wallant" (nr. 134), geflankeerd door cipressen. Gebouwd in 1948 door Maurice De Roo ter vervanging van een ouder exemplaar, reeds afgebeeld in 1853, cf. kadastrale reductiekaart van het Dépôt de la Guerre. Bakstenen veldkapel onder zadeldak in Vlaamse pannen (nok schuin t.o.v. openbare we

Kapel Onze-Lieve-Vrouw van Salette met kapelbomen

Vinktstraat (Tielt)
Kapel Onze-Lieve-Vrouw van Salette, gelegen bij de erfoprit van "Hof 't Wallant", geflankeerd door cipressen. Gebouwd in 1948 door Maurice De Roo ter vervanging van een ouder exemplaar. Bakstenen veldkapel onder zadeldak, bekroond door een betonnen kruis. Driehoekig fronton waarin inscriptie: "OLV / VAN / SALETTE / BVO". Rondboogopeningen waarin een nieuwe deur (kunststof).