Kerk van Sint-Andries en Sint-Anna

Beschrijving

* Gistelse Steenweg z.nr. Kerk van Sint-Andries en Sint-Anna beschermd als monument bij M.B. van 13/11/2001. 1. Kerk 1117: De vroegste getuigenissen over een parochiekerk verwijzen naar een klein Romaans kerkje dat vanaf de komst van de monniken in 1117 een dubbele functie krijgt, namelijk een parochie- en een kloosterkerk. 13de eeuw: bouwen van een nieuwe kerk bestaande uit twee

Parochiekerk Sint-Andries en Sint-Anna met kerkhof

Gistelse Steenweg 493 (Brugge)

Oorlogsmonument ontworpen door Octave Rotsaert en Amédée Dollé

Gistelse Steenweg zonder nummer (Brugge)
Gedenkteken voor de militaire en burgerlijke slachtoffers van de Eerste Wereldoorlog uit Sint-Andries. Voor de oprichting van dit gedenkteken werd begin 1919 een comité opgericht - "De Vaderlandsche Commissie van Sint-Andries" - en werden gelden ingezameld via openbare inschrijving.