Pastorie

Straat O.-L.-Vrouwekerkhof-Zuid
Locatie O.-L.-Vrouwekerkhof-Zuid 2 (Brugge)

Pastorie

O.-L.-Vrouwekerkhof-Zuid 2, Brugge (West-Vlaanderen)

Pastorie gebouwd in 1911 naar ontwerp van architect L. Viérin (Brugge) en deel uitmakend van de nieuwe aanleg tussen het Hof Arents en het Onze-Lieve-Vrouwekerkhof. Bakstenen gebouw op L-vormige plattegrond van één en twee bouwlagen onder zadeldaken (leipannen), met zijgevel aan de tuin achter het koor van de Onze-Lieve-Vrouwekerk, en Reiegevel.

Typologiepastorieën
Stijlneogotiek
Dateringvóór WO I

Beschrijving

Nr. 2. Pastorie gebouwd in 1911 n.o.v. architect L. Viérin (Brugge) en deel uitmakend van de nieuwe aanleg tussen het Hof Arents (cf. Dijver nr. 16) en het Onze-Lieve-Vrouwekerkhof. Bakstenen gebouw op L-vormige plattegrond van één en twee bouwl. onder zadeldaken (leipannen), met zijgevel aan de tuin achter het koor van de O.-L.-Vrouwekerk, en Reiegevel. Neogotische gevels met gebruik van