Mankemerriehoeve

Vastgesteld bouwkundig erfgoed van tot

De rechtsgeldigheid van dit aanduidingsobject is niet meer actueel.

Beschrijving

Mankemerriestraat nr. 7. "Mankemerriehoeve", historische hoeve minimaal opklimmend tot de tweede helft van de 18de eeuw, cf. losstaande gebouwen weergegeven op de Ferrariskaart (1770-1778) en op de Atlas der Buurtwegen (1847); beboomd erf afgebeeld op het gereduceerd kadasterplan van het Krijgsdepot (1853). Erftoegang gemarkeerd door linden en overhoekse bakstenen pijlers

Mankemerriehoeve

Mankemerriestraat 7 (Tielt)
Mankemerriehoeve, historische hoeve minimaal opklimmend tot de tweede helft van de 18de eeuw. Erftoegang gemarkeerd door linden en met rechts rondbogig getralied pijlerkapelletje met witgeschilderde omlijsting, waarin Onze-Lieve-Vrouwebeeldje met Kind. Losstaande verankerde bakstenen bestanddelen onder zadeldaken.

Wordt opgevolgd door

Mankemerriehoeve