Neoclassicistisch winkelpand

Beschrijving

Kortrijkstraat nr. 23. Neoclassicistisch winkelpand opgetrokken in 1892 op het domein van het in 1710 opgerichte weeshuis dat in 1891 wordt overgebracht naar het weeshuis in de Deken Darraslaan, waarna de gronden worden verkaveld en bebouwd. Breedhuis van vier traveeën en twee bouwlagen onder mansardedak (nok evenwijdig met straat; leien/pannen). Houten dakkapellen onder frontonbekroning

Kortrijkstraat 23 (Tielt)
Neoclassicistisch winkelpand opgetrokken in 1892 op het domein van het in 1710 opgerichte weeshuis dat in 1891 wordt overgebracht naar het weeshuis in de Deken Darraslaan, waarna de gronden worden verkaveld en bebouwd. Breedhuis van vier traveeën en twee bouwlagen onder mansardedak. Houten dakkapellen onder frontonbekroning met gestrekte uiteinden. Gepleisterde en geschilderde lijstgevel voorzien van imitatiebanden. Attiekverdieping waarin verdiepte panelen tussen modillons van geprofileerde houten kroonlijst. Verbouwde begane grond met nieuwe winkelpui.