Herdenkingszuil Kanegem Bloemendorp

Beschrijving

Kanegem-Dorp z.nr. Herdenkingszuil "Kanegem Bloemendorp", geplaatst op de hoek van Kanegem-Dorp en de Keizerstraat op een rond pleintje omringd door plantsoentjes en vergezeld door Paardenkastanje, aangelegd op de plaats van een afgebroken eind 18de- of begin 19de-eeuws eenlaagswoonhuis met beraapte gevel en schouderboogvormige deuromlijsting. Opgericht op 18/12/1976 naar

Kanegem-Dorp (Tielt)
Herdenkingszuil "Kanegem Bloemendorp", geplaatst op de hoek van Kanegem-Dorp en de Keizerstraat op een rond pleintje omringd door plantsoentjes en vergezeld door Paardenkastanje, aangelegd op de plaats van een afgebroken eind 18de- of begin 19de-eeuws eenlaagswoonhuis met beraapte gevel en schouderboogvormige deuromlijsting. Opgericht op 18/12/1976 naar aanleiding van de internationale prijs voor bebloeming: "1976 INTERNATIONALE / PRIJS "ENTENTE FLORALE" ".