Godshuis Marius Voet

Beschrijving

Nrs. 13-17. Voormalig godshuis "VOET". Gesticht door Marius Voet die in 1672 naast het godshuis Van Paemel een vervallen huis koopt; hij laat het vervolgens opnieuw opbouwen en per testament sticht hij dan nog twee huisjes. In 1865 worden de vensters verlaagd en de middenstijlen eruit verwijderd. Huidig uitzicht is het resultaat van een restauratie in 1985 n.o.v. architect J. Waes (Brugge)

Kammakersstraat 11-13 (Brugge)
Voormalig godshuis, gesticht door Marius Voet die in 1672 een vervallen huis opnieuw laat opbouwen en nog twee huisjes sticht. Huidig uitzicht is het resultaat van een restauratie in 1985 naar ontwerp van architect J. Waes, waarbij de oorspronkelijk drie huizen worden omgevormd tot twee woningen. Woningen van telkens twee traveeën onder zadeldak met verankerde, witgeschilderde bakstenen gevels, gemarkeerd door dakvensters met tuitgevel en rechthoekige opening in rondboognis met driepasmaaswerk, op de borstwering reeds vernieuwde wapenschild van de familie Voet.