Handelswoonhuis

Beschrijving

* Sint-Sebastiaanstraat nr. 35. Handelswoonhuis uit de 19de eeuw gekenmerkt door een verzorgde neoclassicistische gevel met een mooie houten winkelpui, gedateerd balkon "1884" Het huis wordt gebouwd in 1884-1885 op de plaats van een pakhuis. De inbreng van de winkel op de gelijkvloerse verdieping is vermoedelijk een ingreep uit het interbellum, cf. aanpassingen interieur en naam in de tred

Burgerhuis met houten winkelpui

Sint-Sebastiaansstraat 35 (Oostende)
Handelswoonhuis uit de 19de eeuw gekenmerkt door een verzorgde neoclassicistische gevel met een mooie houten winkelpui, gedateerd balkon "1884" Het huis wordt gebouwd in 1884-1885 op de plaats van een pakhuis. De inbreng van de winkel op de gelijkvloerse verdieping is vermoedelijk een ingreep uit het interbellum, zie aanpassingen interieur en naam in de trede. Sindsdien werden er weinig aanpassingen gedaan aan het pand. Eind 20ste eeuw wordt het huis met respect gerestaureerd; het wordt volledig als woonhuis gebruikt.