Hoeve De Hoge Roker

Beschrijving

Legeweg nr. 34/ Pijpeweg. Begin-19de-eeuwse hoeve z.g. "De Hoge Roker" op een onverhard, begraasd erf, bestaande uit een woonhuis ten noorden van het erf, waarachter een haaks bakhuis, en een lang volume van stallen en schuur haaks op de straat. De site is sinds de 15de eeuw bewoond en had een molenwal waarop zich de z.g. "Spyckers molen" bevond.Rode bakst

Hoeve De Hoge Roker

Legeweg 34 (Damme)
Begin-19de-eeuwse hoeve "De Hoge Roker" op een onverhard, met gras begroeid erf, bestaande uit een woonhuis ten noorden van het erf, waarachter een haaks bakhuis, en een lang volume van stallen en schuur haaks op de straat. Witgekalkt boerenhuis met gepekte plint, vier traveeën en één bouwlaag onder zadeldak met recente, grote dakkapel. Schuurvolume.