Hoekhuis met winkel van de jaren 1930

Beschrijving

Nr. 78/ Heilig-Hartstraat. Winkelhuis uit de jaren 1930. Vier + een afgesnuite hoektrav. + drie trav. en twee bouwl. onder schilddak. Gediversifieerde geel-oranje baksteenbouw verlevendigd d.m.v. typerend metselwerk in dambordpatroon, arduinen plint en simili-natuursteen o.m. voor de typische penanten van het bovenvenster van de hoektrav. Geaccentueerd hoekvolume met "driezijdige" tuitgevel over

Meenseheirweg 78 (Roeselare)
Winkelhuis uit de jaren 1930. Vier + een afgesnuite hoektravee + drie traveeën en twee bouwlagen onder schilddak. Gediversifieerde geel-oranje baksteenbouw verlevendigd door middel van typerend metselwerk in dambordpatroon, arduinen plint en simili-natuursteen onder meer voor de typische penanten van het bovenvenster van de hoektravee.