Hotel Classic

Beschrijving

* Distellaan nr. 39. Voormalige "VILLA ALICE", heden "HOTEL CLASSIC". Beschermd als monument bij M.B. van 10.06.2002. Enkelhuis in cottage-stijl, wederopgebouwd in 1923 naar ontwerp van architect Oscar Dumon (Brugge) uit 1910. Twee traveeën en drie bouwlagen onder zadeldak (mechanische pannen) waarin klimmende dakkapel links. Arduinen plint; gevelparement van lichtgele siersteen, verlevend

Hotel Classic

Distellaan 39 (Middelkerke)
Enkelhuis in cottagestijl, heropgebouwd in 1923 naar ontwerp van architect Oscar Dumon uit 1910. Twee traveeën en drie bouwlagen onder zadeldak waarin klimmende dakkapel links. Arduinen plint; gevelparement van lichtgele siersteen, verlevendigd door middel van donkergele banden en strekken. Met pseudovakwerk gecementeerde derde bouwlaag, overkragend op klossen.