Tempeliershoeve

Beschrijving

Vaartdijk Zuid nr. 50. Z.g. "TEMPELIERSHOEVE" cf. naambord. Historische hoeve aangeduid op Ferrarriskaart (1770-1778), gelegen op terp met omwallingsresten ten westen. Hoeve met losse, bakstenen bestanddelen rondom een deels begraasd erf; ten noordwesten verharde erfoprit. Resten van boomgaard ten noorden. Ten noordwesten, sterk aangepast witgekalkt boerenhuis met oude kern uit de 18de e

Tempeliershoeve

Vaartdijk-Zuid 50 (Middelkerke)
Hoeve aangeduid op Ferrarriskaart van 1770-1778, gelegen op terp met omwallingsresten ten westen. Hoeve met losse, bakstenen bestanddelen rondom een deels met gras begroeid erf. Sterk aangepast witgekalkt boerenhuis met oude kern uit de 18de eeuw bestaande uit een linker stalgedeelte en een woongedeelte met rechts opkamer van twee traveeën onder onderbroken zadeldak; aandaken. 19de-eeuwse dwarsschuur met tweeledig wagenhuis onder zadeldak.