Wederopbouwhoeve

Beschrijving

Nr. 5. Hoeve wederopgebouwd van "vreemd" bouwmateriaal m.n. verankerde cementblokken, voorts gr.m. aansluitend bij de regionale hoevebouw cf., opstelling: losse bestanddelen U-vormig opgesteld rondom een deels verhard erf, ten Z. gietijzeren hek; boerenhuis, stal en schuur resp. ten Z., W. en O.; aanplantingen: siertuin ten Z., leiperelaar tegen l.boerenhuiszijgevel; materialen: pannen (mechanis

Wederopbouwhoeve

Potegemstraat 5 (Zonnebeke)
Hoeve heropgebouwd van "vreemd" bouwmateriaal met name verankerde cementblokken, voorts grosso modo aansluitend bij de regionale hoevebouw. Boerenhuis van twee bouwlagen en vier traveeën met opkamertravee aan achtergevelzijde en links onder lessenaarsdakje aanleunend privaat; haaks tegen boerenhuis aanleunende stalvleugel; dwarsschuur met wagenhuis.