Perrebrouck kapel

Beschrijving

* Grotestraat nr. 2. Zg. Perrebrouckkapel gelegen bij de erfoprit van de hoeve "Te Perrebrouck", thans sterk verbouwd. Kapel beschermd als monument bij M.B. van 30.04.2004. Kapel van 1927, vermoedelijk opgetrokken op de plaats waar voorheen een sterk vervallen bedehuisje stond op initiatief van Zulma Octavie Libberecht (1881-1948), zuster van Aloïs Libberecht, uitbater van de hoeve van

Perrebrouckkapel

Grotestraat 2 (Kortrijk)
Kapel van 1927, vermoedelijk opgetrokken op de plaats waar voorheen een sterk vervallen bedehuisje stond op initiatief van Zulma Octavie Libberecht (1881-1948), zuster van Aloïs Libberecht, uitbater van de hoeve van 1878 tot 1948. Bedehuisje op rechthoekige plattegrond, toegewijd aan de Onze-Lieve-Vrouw van Lourdes, van rode baksteen onder leien zadeldak bekroond met ijzeren kruis.