Beschrijving

Koolkerkse Steenweg nr. 199. Hoeve, voormalig neerhof van het kasteel "Ter Loyghem", leen van de Burg van Brugge ontstaan in de 13de eeuw. De naam "Tempeliershoeve", cf. gevelbord is niet historisch. Vermeld in de ommeloper van Groot-Reygaersvliet (1567), aangeduid op de Poppkaart (1842) in de nabijheid van het omwalde kasteel en gelegen bij de "Sluyssche Vaart" (Koolkerkse Steenweg). De h

Koolkerkse Steenweg 199 (Brugge)
Voormalig neerhof van het kasteel "Ter Loyghem", leen van de Burg van Brugge ontstaan in de 13de eeuw. Hoeve van het langgeveltype bestaande uit woonhuis, stallingen een schuur. Baksteenbouw onder pannen zadeldaken. Vroeg 19de-eeuws uitzicht met oudere vleugel haaks op de schuur, de tuitgevel met vlechtingen is eventueel 18de-eeuws.