Hoeve Hof ter Ede

Beschrijving

Broekweg nr. 3. Hoeve z.g. "Hof ter Ede", genoemd naar de gelijknamige waterloop in de buurt en in de volksmond gekend als een "Tempeliershof". Historische hoeve die minstens opklimt tot de 16de eeuw, cf. aanduiding op de kaart van Pieter Pourbus van 1561-1571. Op het erf zijn resten van een omwalling bewaard. Langgestrekte hoeve met in de noordwestelijke

Hoeve Hof ter Ede

Broekweg 3 (Damme)
Historische hoeve die minstens opklimt tot de 16de eeuw, zie aanduiding op de kaart van Pieter Pourbus van 1561-1571. Op het erf zijn resten van een omwalling bewaard. Langgestrekte hoeve met in de noordwestelijke hoek ingebouwd een ouder, hoger bestanddeel met mogelijk traditionele kern. Haaks hierop, een gele bakstenen dwarsschuur die in 1817 is opgetrokken.