't Pottemaeckershof, hoeve met losse bestanddelen

Beschrijving

Loweg nr. 2. Z.g. "'t Pottemaeckershof", voormalige hoeve met losstaande bestanddelen, lange erfoprit vanaf de Loweg, eertijds doorlopend tot aan de Mareweg (Ontwerp van Lijst sinds 12/05/2003). Historiek. Eerste vermelding onder deze benaming in 1689, vanaf ca. 1935 gekend als "De Linde" of "'t Lindenhof", huidige eigenaars kiezen opnieuw voor historische naam. In 1594 wordt de site vermeld al

't Pottemaeckershof

Loweg 2 (Zuienkerke)
Voormalige hoeve met losse bestanddelen en lange erfoprit. Eerste vermelding onder deze benaming in 1689. De boerenwoning vermoedelijk in kern 17de-eeuws. Groot witgekalkt volume met gepekte plint, verankerde baksteenbouw onder pannen zadeldak met opkamertraveeƫn in de 19de eeuw opgehoogd tot anderhalve bouwlaag. Voormalige paardenstal, bakhuis, stallen, begraasd erf en monumentale schuur met mansardedak gedateerd 1765.