Appartementsgebouw Grand Hotel Pauwels-D'Hondt

Beschrijving

Zeedijk nr. 123. Voormalig "Grand Hotel Pauwels-D'Hondt", gebouwd op de plaats waar in 1850 het eerste bouwwerk op de toenmalige dijk werd opgericht, nl. het "Pavillon De Rycker". Deze zaak wordt in 1873 opgebouwd tot een hotel van vier bouwlagen met centraal rond fronton. Het hotel wordt in 1897 opgetrokken tot zeven bouwlagen, met rechts en links hoekrisalieten met neorenaissancebekroning. Dit

Grand Hotel Pauwels-D'Hondt

Zeedijk 123 (Blankenberge)
Voormalig "Grand Hotel Pauwels-D'Hondt", gebouwd op de plaats waar in 1850 het eerste bouwwerk op de toenmalige dijk werd opgericht, namelijk het "Pavillon De Rycker". Deze zaak wordt in 1873 opgebouwd tot een hotel van vier bouwlagen met centraal rond fronton. Het hotel wordt in 1897 opgetrokken tot zeven bouwlagen, met rechts en links hoekrisalieten met neorenaissancebekroning.