Bijgebouwen van kasteel Ravaart

Vastgesteld bouwkundig erfgoed van tot

De rechtsgeldigheid van dit aanduidingsobject is niet meer actueel.

Beschrijving

Gelegen ten noordoosten van het kasteel en gelijk met het kasteel op het kadaster geregistreerd in 1863. Waarschijnlijk gaat het hier om het oorspronkelijke koetshuis met de bijhorende stallen, bestaande uit twee haaks op de straat ingeplante constructies van zeven traveeën en anderhalve bouwlaag.

Drie Kastelenstraat 34-36 (Vilvoorde)
Oorspronkelijke koetshuis met bijhorende stallen, gelijk met het kasteel geregistreerd in 1863, ten zuiden een kleiner wagenhuis van 1911 en verder naar het oosten een vervallen serre geregistreerd in 1884.

Is de gedeeltelijke vaststelling van

Kasteeldomein Ravaart

Drie Kastelenstraat 32-38 (Vilvoorde)
Neoclassicistisch landhuis met bijgebouwen en personeelswoningen gebouwd in de jaren 1860 in een grotendeels bebost domein van circa 24 hectare, met een gedeeltelijk ommuurde moestuin en een landschappelijk aangelegd gedeelte van circa 16 hectare; permanente wateroverlast bemoeilijkt het behoud van de oude bomen, vooral beuken.

Wordt opgevolgd door