Pastorie

Beschrijving

Marialoopplaats nrs. 21-21A. Voormalige pastorie met parochiaal centrum van Marialoop, in oorsprong gebouwd in 1834-1835 voor Leo Dujardin, de eerste pastoor van Marialoop, die in 1837-1838 ten zuiden ervan een nieuwe parochiekerk laat oprichten (cf. z.nr.). In 1846 wordt de pastorie uitgebreid en met een bouwlaag verhoogd. De pastorie loopt schade op tijdens de Eerste Wereldoorlog. In 196

Pastorie

Marialoopplaats 21 (Meulebeke)
Voormalige pastorie met parochiaal centrum van Marialoop, in oorsprong gebouwd in 1834-1835 voor Leo Dujardin, de eerste pastoor van Marialoop, die in 1837-1838 ten zuiden ervan een nieuwe parochiekerk laat oprichten. Vrijstaand dubbelhuis van vijf traveeën en twee bouwlagen onder zadeldak (nok evenwijdig met straat; mechanische pannen). Voorheen bepleisterde en geschilderde lijstgevel, later met nieuw roodbakstenen parement.