Langgevelhoeve

Beschrijving

De Knok nr. 13. Langgevelhoeve in kern teruggaand tot de 18de eeuw, gelegen op het einde van de noordelijke vertakking van de straat. Eerste weergave van het volume op de Kabinetskaart der Oostenrijkse Nederlanden, opgenomen op het initiatief van Graaf de Ferraris (1770-1778). Woonhuis met geïncorporeerde stal weergegeven op het primitief kadasterplan (circa 1835) met een bijhorend landgeb

Langgestrekte hoeve

De Knok 13 (Oostkamp)
Langgevelhoeve in kern teruggaand tot de 18de eeuw. Woonhuis aan het noordoosten van het met gras begroeide erf bereikbaar via een grintweg. Aan de straatkant afgesloten door een buishekken tussen witgeschilderde betonnen palen. Woongedeelte rechts met centrale deur, beluikte vensters en vernieuwd houtwerk. Stalgedeelte links met twee staldeuren en een klein venster.